dilluns, 19 de desembre del 2011

ELS NOUS HABITANTS, ELS VERTEBRATS

Hola a tothom, aquesta setmana els alumnes de 3r han anat d'excursió a l'aquari de la Cova de les Llagostes.
Estan treballant els animals, els invertebrats i els vertebrats.
Com ja havíem comentat, aprofitant la visita a la cova, han duit uns invertebrats dels que teniem al nostre aquari a la cova, i... ens han retornat un anfosset, un dels dos anfossets que haviem cedit el curs passat a la cova.
Aquest és l'anfosset ja dins el nostre aquari. Es l'anfosset que tenien a l'escola de St Miquel, perque el que nosaltres teniem havia crescut massa per tenir-lo al nostre aquari. Aquest és un anfós comú i el que teniem nosaltres era l'anfós llis o xerna com diuen a Eivissa.
La xerneta que teniem creix molt més ràpid que l'anfós perquè no arriba a ser tant gran com l'anfós.

Aquests tres peixos són els altres vertebrats que de moment tenim al nostre aquari, els negres són molt coneguts, n'hi ha per tot. El platejat també és bastant comú.

Sabeu el nom d'aquests peixos?

Sabeu el nom científic?

dissabte, 17 de desembre del 2011

ALGUNS INVERTEBRATS QUE SEGUIRAN AMB NOSALTRES

Hola a tothom, avui volem recordar alguns dels petits invertebrats que viuen al nostre aquari i sempre passen desapercebuts, és a dir no ens enteram gaire que hi siguin.
Són molt importants ja que compleixen una funció super imprescindible...són els netejadors, els petits carronyaires que acaben amb les restes de menjar que queden al fons.
La primera foto és un petit cranc ermità, també li diuen pada. És parent d'en Sebastian, l'ermità gran que tinguerem que s'ho menjava tot i ho destrossava les roques.
En aquesta foto, podem veure una extranya parella de ball...una gamba("quisquilla") i un cornet. Dos invertebrats ben diferents. Fixeu-vos com el cornet té els ulls a la punta de la banyeta, com els cargols de terra.

Coneixeu animals carronyaires o netejadors terrestres?
Jo en se un molt gran...el voltor (buitre en castellà).

dijous, 15 de desembre del 2011

ENS ACOMIADAM DELS INVERTEBRATS

Hola a tothom, ha arribat el moment d'evolucionar dins el nostre aquari...de recordar un altre tipus d'animals marins, els VERTEBRATS!!!
Ens acomiadam de dels INVERTEBRATS, tot i que seguirem tenint-ne alguns dins l'aquari. Pensau que si volem que l'ecosistema funcioni i sigui equilibrat, és necessari que hi hagi tot tipus d'animals, netejadors, depredadors, petitets, grans...
Sempre tenim primer els invertebrats perque varen apareixer primer a la prehistoria, i després tenim els vertebrats, que varen apareixer més tard. Per això deim que evolucionam de invertebrats a vertebrats.



Durem dos vells amics invertebrats, el cranc i la cranca de les illes Bledes, a l'aquari de la Cova de les Llagostes. I allí possiblement farem un canvi, deixarem els nostres invertebrats i durem un vertebrat que teniem el curs passat. Era un gran depredador i va creixer molt al nostre aquari, però durant l'estiu que no el podem cuidar, el varem cedir a l'aquari de la Cova.


Aquí podeu veure aquests dos magnífics animals invertebrats, amb una armadura de closca perfecte. Són d'aspecte molt diferent, però tenen el mateix nombre de potes i dues pinces.

Recordau que feia la cranca de les illes amb tot el que trobava pel fons?

Per que creieu que ho feia?