dilluns, 19 de desembre del 2011

ELS NOUS HABITANTS, ELS VERTEBRATS

Hola a tothom, aquesta setmana els alumnes de 3r han anat d'excursió a l'aquari de la Cova de les Llagostes.
Estan treballant els animals, els invertebrats i els vertebrats.
Com ja havíem comentat, aprofitant la visita a la cova, han duit uns invertebrats dels que teniem al nostre aquari a la cova, i... ens han retornat un anfosset, un dels dos anfossets que haviem cedit el curs passat a la cova.
Aquest és l'anfosset ja dins el nostre aquari. Es l'anfosset que tenien a l'escola de St Miquel, perque el que nosaltres teniem havia crescut massa per tenir-lo al nostre aquari. Aquest és un anfós comú i el que teniem nosaltres era l'anfós llis o xerna com diuen a Eivissa.
La xerneta que teniem creix molt més ràpid que l'anfós perquè no arriba a ser tant gran com l'anfós.

Aquests tres peixos són els altres vertebrats que de moment tenim al nostre aquari, els negres són molt coneguts, n'hi ha per tot. El platejat també és bastant comú.

Sabeu el nom d'aquests peixos?

Sabeu el nom científic?

5 comentaris:

Zoe de 3rB ha dit...

nosaltres varem anar d'escurcio amb 3rA i varem anar a la cova de les llangostes i varem veure 1 tauro,2 tipus de mantes, 1 tortuga que estaba malalta perque un vaixell la va tropejar i es va enganxar amb el motor del vaixell ,i tambe hi havia un altre tortuga que tambe estaba malalta pero no li va pasar lo matex i li va pasar que un home volia pescar i li va pescar per la pota de davn,varen beure 2 estrelles de mar,4 caracoles,hi tambe varen veureun pex que era molt pla i casi no es vella perque es de colo crema com l'arena,i quan varem tornar nos varem donar un amfos 2 pexus nagres gambes i un mun de llises petites, a cambi de un altre cosa que li varem denar.

Joan C. i Vicent ha dit...

Hola.
El nom dels peixos de la imatge son:
en la primera el cabot,en la segona imatge el enfos,en la tercera imatge les caastanyoles i el sarg

Alba H. ha dit...

hola JOAN COSTA es veritat el primer es el cabot, el segon es el enfos,el tercer les castanyoles i els sarps.

Adeuuu!!

alba lopez de 5è ha dit...

m'ancanta el vostre bloc i quan nosaltres varem anar a la cova de les llangostes tambe varem veure les dos tortuges malerides.
Que aquari més bonic.

adeu......

MARIO ha dit...

Els negres es diuen castanyoles i el gris sarg .