Hola a tothom, aquestes darreres setmanes, hem vist bastants de canvis en l'activitat i l'alimentació d'alguns animals de l'aquari. Ja sabem que el petit ecosistema de l'aquari necessita animals petits, grans, depredadors, netejadors...un poc de tot per ser equilibrat.

Hem aprés observant, que els depredadors mengen altres animals dels que normalment n'hi ha molts i així es mantén un equilibri. Les
llisses i les gambetes són dos dels petits habitants de l'aquari que a vegades desapareixen de l'ecosistema per que no tenim suficient aigua per tenir tants animalets.
Les nostres amigues les llisses darrerament estan desapareixent molt més ràpid que durant les mesos de més fred.

Els mesos de gener i febrer, varem amollar un grupet de
23 llisses. Durant 2 setmanes només se'n van menjar 4 (19). Després en 1 setmana en van menjar 3 (16). I llavors durant 3 setmanes no en menjaren ni una, coincidint amb les setmanes de la neu i el fred. Quan va millorar el temps a finals de febrer, en un cap de setmana en van menjar 10 (6), i en pocs dies més no en quedava ni una.

El passat divendres tornarem a amollar
29 llisses. El mateix dia en faltaven 2, que podeu veure en les fotos i durant el cap de setmana ja només en tenim 13. Amb la proximitat de la primavera, sembla que la gana dels nostres habitants de l'aquari hagi augmentat bastant.
Sabeu quantes llisses hem tengut de nadal fins ara?Podeu explicar qui són els majors depredadors de llisses del nostre ecosistema?