dimarts, 6 de març del 2012

Orella de mar.

Hola a tots, com havíem dit, la recompensa de la recerca de l'orella de mar...una foto d'una orella de mar passejant-se pel fons. Com ja hem contestat a l'anterior missatge el seu nom efectivament és haliotis tuberculata.(haureu de fer el puzle)

Com han explicat alguns companys, és un invertebrat marí, un molusc de la família dels caragols. Viu amagat pels sostres de les roques submargides i és molt díficil de veure. Com us han explicat alguns familiars, s'utilitza per fer collarets, també arrecades o algun altre tipus de decoració. És el menjar preferit dels pops.
Solen trobar-se les closques ja buides per les vores de la mar.
Varem intentar despistar-vos amb un altre nom, patella vulgata, però no ho aconseguirem, sou bons investigadors. La patella vulgata és un invertebrat que tenim a l'aquari, i sempre du posat un capell xinés tan gran que pot amagar-se tota dins.

Sabeu de quin invertebrat us estic parlant?

7 comentaris:

LINA PRATS BONED ha dit...

Hola Joan s'animalet que es diu patella vulgata son les pegellides. En tenim moltes a s'aquari .Aixo es per boixos de primer ,era super facil!!!!!

iratxe ha dit...

Hola soc na Iratxe crec que es el caracol perque crec que no hi ha ningun animal invertebrat han capell.

ADEUUUUUUUU!!!!!!!!!ENTRAU!!!!!!!!!

Rebeca ha dit...

Hola!! Efectivament Lina, és una pegellida i a les roques n'hi ha moltíssimes, quan intentes agafar-les s'aferren a la roca superfort. En castellà es diuen lapas i per això quan algú està sempre damunt d'un altre es diu "eres como una lapa"
ADEUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!

Ecoambiental del CP Es Vedrà ha dit...

Hola Lina , sembla fàcil la resposta , pero ara hauràs de fer el puzle si vols tornar a veure aquesta ORELLA DE MAR en el bloc .


Bona tarda.

Joan Costa ha dit...

Hola.
jo crec que tambe es una pejellida i es cert pareix que du un capella xines.

Cristina ha dit...

Hola, jo crec lo mateix que na Lina, na Rebeca, na Iratxe i en Joan, el puzle es molt facil i parlam de l'Orella de mar.
Adeu!!

LINA ha dit...

Hola ja he fet el trencaclosques era molt facil!!! no he tardat ni un minut.es molt xuli.Adeu!!!!