dimecres, 7 de març del 2012

LES LLISSES

Hola a tothom, aquestes darreres setmanes, hem vist bastants de canvis en l'activitat i l'alimentació d'alguns animals de l'aquari. Ja sabem que el petit ecosistema de l'aquari necessita animals petits, grans, depredadors, netejadors...un poc de tot per ser equilibrat.
Hem aprés observant, que els depredadors mengen altres animals dels que normalment n'hi ha molts i així es mantén un equilibri. Les llisses i les gambetes són dos dels petits habitants de l'aquari que a vegades desapareixen de l'ecosistema per que no tenim suficient aigua per tenir tants animalets.
Les nostres amigues les llisses darrerament estan desapareixent molt més ràpid que durant les mesos de més fred.

Els mesos de gener i febrer, varem amollar un grupet de 23 llisses. Durant 2 setmanes només se'n van menjar 4 (19). Després en 1 setmana en van menjar 3 (16). I llavors durant 3 setmanes no en menjaren ni una, coincidint amb les setmanes de la neu i el fred. Quan va millorar el temps a finals de febrer, en un cap de setmana en van menjar 10 (6), i en pocs dies més no en quedava ni una.
El passat divendres tornarem a amollar 29 llisses. El mateix dia en faltaven 2, que podeu veure en les fotos i durant el cap de setmana ja només en tenim 13. Amb la proximitat de la primavera, sembla que la gana dels nostres habitants de l'aquari hagi augmentat bastant.

Sabeu quantes llisses hem tengut de nadal fins ara?

Podeu explicar qui són els majors depredadors de llisses del nostre ecosistema?

8 comentaris:

iratxe ha dit...

Hola soc Iratxe de nadal fins ara queden 12o13 llises,el majors depredadors de l'aquari son el anfos,la castanyoles ,el sarg i el cabot.
Adeu!!!!!!!!!!

lina ha dit...

Jo crec que el major depredador el l'anfos .A nadal i havia 20 llisses i mes i ara ni ha 12 o 13!!!!com pot ser?? Sabeu quin es el nom cientific de l'ermita????I a que investigar.
adeu !!!!

Natalia ha dit...

Hola soc na Natalia de nadal asta ara queda 12 o 13 llise per que els major depredadors se als menjat adeuuuuuuu!

Cristina 4t b ha dit...

Hola Joan,nomes en que den 52 llisses,els majors depredadors son l'anfos les castanyoles,el sarc i les anemones.
Adeu.

Noelia 3r A ha dit...

El dijous 22 vaig anar a veure l´aquari i hi havia unes 5 o 6 llisses i el dia següent,divendres,només en quedaven 2,una grossa i una petita!!!
L´anfós i el cabot s´han fet un gran festí de llisses!!!
Adéu!

Victoria 3ra ha dit...

Bondia soc naVictoria pots ser que menjen molt perque un puquet fa calor o pots ser mes i menjen molt bolien fer un gran picnic ajajajajajaja, pues adeu.

Molly ha dit...

Bon dia soc na Molly.Magradat molt samfos i tots els peixosd... Adeu.

Amal 4rB ha dit...

bon dia soc Amal i ma agradat molt el aquari i ma agradat molt el pop i els peixos i jo crec que em tengut de llisses nou...Pues adeu!